Egyéni keresés

 

50 év tapasztalat, profi kiképzők, elégedett gazdik!

 

Pestlőrinci Kutyakiképző Iskola 

 

A Pestlőrinci Kutyakiképző Iskola az ország legrégebbi kutyaiskolái közé tartozik, 1969 óta működik, már több, mint 50 éve oktatjuk itt a gazdikat és kutyáikat magas szintű vizsgákra és a kulturált kutyatartás szabályaira. 2012-ben önálló sportegyesületként alakult újjá a kutyaiskola, Pestlőrinci Kutyás Sportegyesület néven.   Nagy tömegbázissal rendelkező, szabadidős és versenysportolási lehetőséget biztosítunk, szabadban és részben teremben.

Többszörösen kitüntetett, jól képzett, felkészült oktatók, kiképzők biztosítják a magas szintű kiképzési munka folyamatosságát és sokszínűségét.

A gazdiknak, keverék és fajtatiszta kutyáknak egyformán széles palettán kínálunk sportolási lehetőséget: kutyaóvoda kiskutyáknak 3-7 hónapos korig, ahol szocializálódnak, megtanulják az alapokat. Az idősebb kutyáknak és gazdáiknak fegyelmező, őrző – védő, nyomkövető, agility, obedience, IGP, stb. szakágakban biztosítjuk a tanulás, sportolás lehetőségét. Iskolánkon a mentőkutya képzés is megvalósult, az SOS Mentőkutyás Egyesület segítségével életmentő -kereső kutyák segítik időnként a katasztrófavédelem munkáját. Szeretnénk, ha bekerülne az „Állatasszisztált terápiás tanulás”iskolákban, óvodákban.

-Gyermek csoportunk, amelyben max. 14 éves gyerekek sportolnak, tanítják kutyáikat nagy sikert arat minden bemutatón.

-Évente átlagosan 10-15 óvodában, általános és középiskolában tartottunk bemutatókat, foglalkozásokat a gyerekeknek, ahol megismerkednek a kutyákkal, a kutyás sportokkal, és a jelenkori kutyatartás megfelelő körülményeivel.

- Közel 20 éve kezdtük el a „Kutyás sportágválasztó” megrendezését, amit évek óta közösen rendezünk a 18. kerületi Önkormányzattal, és a 18.kerületi „Sportízeltő” keretében kerül évente megrendezésre.

-Iskolánkban nyílt rendszeresen szervezünk nyílt napokat, ahol családok, iskolai osztályok és óvodás csoportok vesznek részt különböző játékos vetélkedőkön. Pl. „Állatok Világnapja”.

-Versenyzőink az országos versenyeken is rendre dobogós helyen végeznek a különböző kutyás versenyeken.

 

Az iskola vezetője Juhász József, aranykoszorús mesterkiképző, 53 éve foglalkozik kutya kiképzéssel, alapító tagja az iskolának: „ – kevesen gondolják, hogy ez az egyik legnagyobb tömegbázissal rendelkező szabadidő sportág! Együtt sportolhat az ember egyik legjobb barátjával: a kutyájával, télen, nyáron.

Célunk, hogy a fiatalok közül minél többen válasszák ezt a sportot, mivel a mozgás élményén kívül rendkívül sok sikerben lehet részük együtt a kutyával, erősíti a gondoskodásra orientált viselkedést, továbbá egy felelős, kulturált kutyatartó nem engedheti meg magának egy neveletlen kutya tartását.

Iskolai, óvodai, rendezvényeken bemutatókon a sport mellett, a kulturált kutyatartás széles körű megismertetése a fő célunk.

 

A Kutyaiskola Pestlőrincen a 184.-es busz vonalán a Péterhalmi út – Kisfaludy utca között, a kiserdőben”, a régi „iparvasút” mellett. (Kettős-körös utca)

 webcímünk: http://www.kutyaiskola.com

 

Juhász József

Juhász József

               SE elnök

aranykoszorús mesterkiképző 

 

 

 

 

 

 


 

 
 

KUTYAISKOLA.COM - 2009